Pukukopit, Yyteri Yleinen

Rannan kuuluisuudet saapuivat

Ne ovat täällä! Vaikka mörköhelle liihotteli muille maille, ovat pukukopit ja penkit ovat selvä kesän merkki!

Uimareita näkyi (ymmärrettävästi) aamupäivällä vain kourallinen rohkeita, surffareilla sen sijaan oli kissanpäivät. Raikkaat tuulet pitivät huolen myös siitä, että asentajaporukalla riittää hiekkaa suussa, korvissa ja kengissä vielä illallakin, kun hiekkapuhalletulle rannalle saatiin rakkaat ja mielipiteitä kirvoittaneet penkit ja pukukopit.

Kalusteet talvehtivat pohjoisessa, jossa ne olivat takuukorjauksessa. Penkit rakennettiin kokonaan uudestaan, mutta Kotilo-pukukopit ovat alkuperäiset, tosin vahvistettuna pohjalevyllä ja paremmin tuettuina. Samoin penkit ovat saaneet vahvemman muodon. Tarkat huomaavat, että penkkien aaltoileva muoto on jätetty pois istuinosan alaosasta, joka on nyt suora.

Pukukopit sijoitettiin entisille paikoilleen, saas nähdä, miten hiekka niiden alustaa muovaa. Hiekka on siitä jännä alusta, että sen liikettä on mahdoton ennakoida. Paljon on käyty keskustelua siitä, kannattaako rannan kalusteita perustaa laatalla vai maaruuveilla. Molempia koulukuntia löytyy. Niin asiantuntijoista kuin meistä maallikoista. Sen tiedän, että molempia tapoja on kokeiltu. Vastausta ei edelleenkään ole. Koska hiekka liikuttaa rakennelmia aina.