Yleinen

Yyteri talvikuntoon

Yyterin ranta alkaa olla valmis talvea varten. Uimarannan pukukopit ja penkit on siirretty talvehtimaan Hanhiluotoon. Uimakopit kestivät tänä kesänä rannalla todella hyvin – niihin ei kohdistunut ilkivaltaa eikä tuulikaan niitä kallistellut. Koppien kunnossa pysymiseen vaikutti se, että ne oli viime talven aikana vahvistettu ja rakennetta paranneltu kestämään paremmin rannalla ajoittain esiintyviä kovia tuulia. Lisäksi rannan huoltohenkilöstö seurasi aiempaa tarkemmin tuulen vaikutuksia rannan kalusteisiin ja pienetkin poikkeamat korjattiin heti.

Rannalle jätetään viime vuoden tapaan joitakin lasten leikkivälineitä edistämään rannan ympärivuotista käyttöä.

Rannalle jätetään WC-/suihkurakennus, joka on pidettävä suljettuna kesäsesongin ulkopuolella (vedet ja lämpö katkaistu). Rakennuksen ympärille asennetaan lähiaikoina tuuliaidat, joiden toivotaan estävän tuulen aiheuttamaa eroosiota ja hiekan kulkeutumista pois perustusten alta. Ympärivuotista käyttöä palvelemaan jätetään ns. Punaisen tuvan aukiolle grillialueen läheisyyteen kuivakäymäläkontti.

Rannalta on viety pois kesäaikaiset roska-astiat, mutta päälankongin ja päärannan ympäristöön tuodaan joitakin roska-astioita palvelemaan ympärivuotista käyttöä.

Yyterin reitin varrelta, eli Yyterin suuren p-alueen viereiseltä, dyynin väliseltä polulta on poistettu vanhat, osittain rikkoutuneet ja käyttökelvottomat kuntoiluvälineet. Tarkoitus on tuoda uudet kuntoiluvälineet polun varrelle keväällä 2020.

Yyterin reittiä, ja muita vastikään merkattuja reittejä kannattaa muuten käydä testaamassa nyt kun syysruska on kauneimmillaan – reitit ovat häikäisevän upeita juuri nyt.

 

Matti