Yleinen

Yyteriin uudet reittiopasteet

Kulkeminen Yyterin uljailla reiteillä helpottuu viimein, kun opasteiden asennustyöt alkavat. Yyterihän on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten nyt viimeistään kannattaa pakata eväät mukaan ja tsekata alueen muuta ainutlaatuista luontoa!

Uusi golfpolku kulkee Yyterin reitillä hiekkaa pitkin hotellilta Yyteri Golfille.

Huikee reitti on osa pidempää Yyterin reittiä ja on nimensä mukaisesti huikea. Reitille pääsee joko Seikkailupuisto Huikeelta tai Yyterin p-alueelta.

Huikee reitin sillalla ylitetään suo.

Reittien varrelle mahtuu monenmoista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä.. Yyterissä kuulkaa löydätte luontonne!

Nyt kartoitettu reittikokonaisuus pitää sisällään alueen pohjoisesta, Herrainpäiviltä ja Yyteri Golfilta, etelään Seikkailupuisto Huikeelle. Myös Yyterin Linturannalle (Yyterin lietteet) on opastettu kulku, mutta Lietteiden kokonaisuus (8km) on jo hyvin opastettu, joten sitä ei lähdetty uusimaan. Myöhemmin projektia jatketaan siten, että opasteet uusitaan etelässä Enäjärven reiteille asti sekä pohjoisessa Kalloon asti.

Uusia opasteita asennetaan kuudelle reitille:

  • Santojen lenkki 5,4 km
  • Keisarin kierros 2,8 km
  • Herrainpäivien luontopolku 1,5 km
  • Golfpolku 2,8 km (uusi)
  • Huikee reitti 1,5 km (uusi)
  • Yyterin reitti 4,9 km (uusi)

Näistä Yyterin reitti sitoo yhteen alueen palvelukokonaisuuden Yyteri Golfilta Surfkeskukselle ja hotellille (Golfpolku), josta reitti jatkuu Yyterin aukiolle ja siitä edelleen Seikkailupuisto Huikeelle (Huikee reitti). Muut reitit muodostavat lenkin, joista voi palata alkupisteelle.

Ai niin, Yyterin reitille osuu myös vanhat kuntoiluvälineet, jotka on tarkoitus uusia, mutta jotka edelleen ajavat asiansa. Mäkitreenaaja saa Keisarinpankin kohdalla tehtyä hyviä nousuja halutessaan, mutta nämä voi myös ohittaa.

Opasteita tulee reiteille tiheään, jotta reiteiltä ei eksy ja kokemattomankin kävijän on turvallista liikkua maastossa. Reiteille pääsee kätevimmin pääopasteiden luota Yyterin virkistyshotellilta, Yyterin aukiolta, Seikkailupuisto Huikeelta, Yyterin lietteiltä, Herrainpäiviltä tai Yyteri Golfilta.

Yyterin reittikarttaan ja muihin Yyterin alueen karttoihin voi tutustua osoitteessa visityyteri.fi.