Yleinen

Yyterin kehittämiseen Leader-rahaa – tulossa kuntoportaat ja kuntoiluvälineitä

Porin kaupunki sai Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Yyterin kehittämiseen Leader-tukea vajaat 70 000 euroa. Rahoja käytetään muun muassa kuntoportaiden rakentamiseen ja kuntoilulaitteisiin.

Kuntoportaiden rakentaminen alkaa loppukeväästä ja ne tulevat Yyterin punaiselta tuvalta merelle päin katsottuna vasemmalle puolelle. Portaat tulevat dyyneille aivan metsän tuntumaan. Uudet kuntoiluvälineet sijoitetaan kolmeen kohtaan kuntopolun varrelle dyynien ja parkkialueen väliin.

Rahoituksella toteutetaan myös kaksi kävelysiltaa isolta parkkipaikalta kuntopolulle, jossa nämä uudet kuntoiluvälineet ja kuntoportaatkin tulevaisuudessa löytyvät.

Kuntopolku valaistaan niin, että syksyn pimeiden iltojen lähestyessä valojen pitäisi olla käytössä. Samalla uusi, tammi-helmikuun vaihteessa lumetettu Keisarinpankin pulkkamäki saa valot. Leader-tukea käytetään myös lumetusjärjestelmään. Hiljattain avattu pulkkamäki on tällä hetkellä kärsinyt lämpimistä keleistä, mutta mikäli helmikuun aikana saadaan vielä pakkasjakso, pulkkamäkeä lumetetaan lisää.

Yyterin pulkkamäkeä lumetettiin helmikuun alkupuolella.

Yyterin pulkkamäen avajaisia vietettiin lauantaina 8.2. Sen jälkeen pulkkamäkeä ei ole päästy lämpimien kelien vuoksi uudelleen lumettamaan.

Kokonaisuudessaan rahaa hankkeeseen menee yhteensä 136 657 euroa, josta Leader-tukea saadaan 50 prosenttia. Porin kaupungin osuus on loput 50 prosenttia.

Matti