
Yyterin kuuma kesä
Tässä vaiheessa jo tiedetään, että mennyt kesä oli Yyterille hyvä. Kävijöitä riitti ihan alkukesästä alkaen ja kasvua viime vuoteen on kävijätilaston mukaan noin 109 prosenttia. Se on ihan huikea luku!
Tässä kohtaa kuuluu kyynisen sanoa, että jep jep, on ihan sama mitä tehdään, jos Yyterissä paistaa aurinko, ihmisiä piisaa. Tämä on tietysti tottakin. Aurinko ja lämpö ovat ihan totta todella tärkeitä Yyterin olemassaololle.
Silti täytyy olla ok nostaa esiin muutakin. Miten muuten selitetään, että tänä kesänä porukkaa oli enemmän kuin kesällä 2018? Muistatteko? Sen superkesän? Sen hellekupoliheinäkuun, jolloin kuukauden 31 päivän aikana helleraja ylittyi 27 kertaa. Jos käytettäisiin vain aurinkoa ja hellettä mittarina, tuon kesän olisi pitänyt olla infernaalinen Yyteri-kesä. Ja kyllähän siellä väkeä riitti tuolloinkin. Silti tiedämme, että viime kesänä Yyterissä käytiin enemmän kuin vuonna 2018 ja että tänä kesänä käytiin ahkerammin kuin vuonna 2019. Aurinko ja helteet eivät siis yksistään voi selittää kasvua. Etenkään kun myös alueen yrittäjät ovat raportoineet ennätysmääriä kävijöissä mitattuna nimenomaan kuluneelta kesältä.
Sitten on vielä se korona.
Totta kai me käytimme koronaa surutta hyödyksi markkinoinnissa. On muuten niin kurja seuralainen tuo korona, että jos siitä voi jotain saada irti niin kai nyt niin teemme! Kai nyt markkinoimme ihan täysillä koko kotimaassa, jotta ihmiset löytäisivät väljälle hiekkarannalle hengittämään ihanan raikasta meri-ilmaa. Koska ei se korona itsessään ihmisiä Yyteriin Suomesta aja.
Tämä on nyt tietenkin puhdasta arvailua, mutta entä jos olisikin niin, että on tehty jotain oikein ja saatu sitä kautta ihmisiä kiinnostumaan Yyteristä?
Vähän sama kuin että Poriin ylipäätään tultaisiin heinäkuussa vain tapahtumien takia. No miten sitten selitetään se, että Porissa yövyttiin heinäkuussa 4% enemmän kuin viime vuonna? Ilman ainuttakaan tapahtumaa.