Yleinen

Yyterissä täysi tohina päällä

Bikinibaarin takana hiekkaan hautautunut vanha ja huonokuntoinen wc- ja pukukoppirakennus on purettu. Tilalle tulee uusi moderni WC-kontti, jonka pesuvesi lämpeää Yyteriin sopivalla tavalla eli katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. WC liitetään alueelle rakennettuun paineviemäriin. Nyt jo paikalla on nähtävillä uuden konttirakennuksen perustukset, jolle kontti asennetaan toukokuun aikana.

Vanha lankonki purettu – uutta rakennetaan

Yyterin vanha hiekan päälle rakennettu lankonki on myös purettu pois ja uuden hienon lankongin rakennustyöt on aloitettu. Uusi lankonki nostetaan irti hiekasta korkeimmillaan runsaan metrin verran. Tällöin sen hoito helpottuu ja rakenteet kestävät huomattavasti nykyistä kauemmin. Vanhan lankongin ongelmana oli hiekan kasaantuminen kovilla tuulilla sen päälle ja kulkemisen vaikeutuminen. Lisäksi märkä hiekka mädännytti rakenteita. Uuden lankongin kävelysilta tehdään Yyterin olosuhteita kestävästä kauniista lehtikuusesta.

Pollarit rantaan

Turvallisuussyistä ranta jaetaan segmenttilohkoihin pollareilla. Pollarit ovat valmistuneet ja ne tuodaan rannalle toukokuun puolivälissä. Pollarit on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Uimakuopan täyttöä jatketaan

Yyterissä on myös jatkettu viime vuonna aloitettua vanhan uimakuopan täyttöä, mutta alueelta kesäkotia katsastamaan tulleen mustakurkku-uikku pariskunnan pesimärauhan vuoksi täyttötyöt on toistaiseksi keskeytetty.

Lisäksi Yyterin alueelle on tulossa muutakin mielenkiintoista, josta päästään kertomaan lähiaikoina!

Matti